Haarwerken

Chemotherapie

De meest voorkomende bijwerking van chemotherapie is haaruitval. Dit blijft zeker niet ongemerkt voor de buitenwereld! Daarom is het verlies van uw haren afgezien van alle andere gezondheidsklachten een zware belasting op uw uiterlijk. Een haarwerk zal u daar zeker bij helpen.

Waarom kan uw haar uitvallen tijdens de chemotherapie?

Kankercellen gaan zich vaak snel delen. Chemotherapie en de daarvoor voorziene medicatie gaan dit proces vertragen. Onze haarcellen zijn ook snel delend en spijtig genoeg gaan door de medicatie onze haarcellen ook beschadigd raken en volgt er haaruitval. Gelukkig beginnen onze eigen haren terug te groeien één tot twee maanden na de behandeling. In deze moeilijke periode zal een haarwerk uw levenskwaliteit zeker bevorderen.

Hoe een haarwerk kiezen?

Ga zeker langs bij een erkend haarwerkspecialist. Wij helpen u daar graag bij. Tijdens chemotherapie zal er bijna altijd gekozen worden voor een haarwerk bestaande uit kunsthaar. Waarom? Meestal is de tijd beperkt en zal de haaruitval zich voordoen binnen een maand na de diagnose. Deze tijd is te kort om een mooi haarwerk met echt haar te bekomen. De draagperiode is ook te kort zodat een echt haarwerk te duur is.

Het juiste kapsel.

Door samen te werken met verschillende firma’s kunnen we u ook een groot assortiment aanbieden. Onze haarwerken bestaan uit hoogwaardige materialen met speciale eigenschappen voor een optimaal draagcomfort. Dankzij de modernste technologie zijn de kunstharen moeilijk te onderscheiden van onze echte haren. Zacht aanvoelende monturen met een fluwelen ondergrond beschermen de vaak geïrriteerde hoofdhuid. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en zijn licht in het dragen. Bij de keuze van een haarwerk zijn de pasvorm, het kiezen van het model en ook het onderhoud zeer belangrijk. Daar zullen we u ook graag in begeleiden.

Wanneer een afspraak maken?

Bereid u tijdig voor op uw haarwerk. Probeer zo snel mogelijk na uw diagnose een afspraak te maken. Best beschikt u nog over uw eigen haren tijdens de eerste afspraak. Dan kunnen we samen een geschikt haarwerk kiezen zodat het klaar is op de moment dat u het nodig hebt. U zal dan ook een duidelijke uitleg krijgen over wat u gaat voelen op het moment dat u uw haren gaat verliezen. We begeleiden u naar dit moeilijke moment. Het is niet altijd nodig om alle haren te
verwijderen,dit is afhankelijk van het soort chemo die je krijgt.

Het kiezen van een haarwerk.

Er bestaan haarwerken in verschillende prijsklassen.

Machinale haarwerken zijn goedkoper.
Ze zijn goed van kwaliteit door de verwerking van licht, hoogwaardige , getresseerde monturen. Ze hebben een perfecte pasvorm,geven wat volume en zijn aangenaam in draag comfort.
Prijs en kwaliteit liggen in verhouding.
Deze haarwerken zijn heel mooi en hebben een goede pasvorm.
Handgeknoopte haarwerken
Deze pruiken zijn handgeknoopt,hebben een monafilament op het bovenhoofd en zijn speciaal ontwikkeld voor medisch gebruik. Een monafilament is een bijzonder dun huidgaas dat de kleur van de hoofdhuid heeft. De haartjes zijn één voor één ingezet. Ze hebben een onzichtbare aansluiting met uw voorhoofd,geen volume bij de aanzet, een natuurlijke valling achter de oren en een natuurlijk haarvolume. Alles om u goed te voelen met uw haarwerk.
Echtharige pruiken
Wij geven u daar graag wat meer uitleg over in het kapsalon.
Onderhoud
Een synthetisch haarwerk kan u perfect thuis onderhouden met de juiste producten. Ook hierin begeleiden we je graag. De eerste keer wassen we samen je haarwerk zodat je kan zien hoe het moet. Doe je dit liever niet zelf dan kan het onderhoud ook gebeuren bij ons.
Wat kost een haarwerk
De prijs van een haarwerk is zeer variërend. Een synthetische pruik is natuurlijk een stuk goedkoper dan een haarwerk van echt haar. De prijs is daarom moeilijk te zeggen. Kom gerust eens langs.